Sistina Oftalmologija Svjetlost Klinika
Sistina Oftalmologija

Новости

Тимот на Систина Офталмологија со свои излагања на два меѓународни симпозиуми

Докторите и медицинските сестри на Систина Офталмологија имаа свои предавања на два меѓународни симпозими кои се одржаа од 14 до 17 септември 2017 во Охрид.
IV-от Конгрес на офталмолозите на Македонија со меѓународно учество е прилика на офталмолозите од Македонија да се сретнат со своите колеги од различни земји од регионот со цел размена на искуства и знаења, како и дружење во прекрасниот амбиент на Охридското езеро.

Повеќе...

Сакате ова лето да уживате без очните помагала? На право место сте во право време.

Систина Офталмологија, дел од групацијата „Свјетлост“ Загреб располага со најсовремена апаратура за остранување на диоптријата со ласерската корекција.

Доверете ги вашите очи на нашиот искусен тим. Искористете ја летната акција и бидете еден од 100-те пациенти кои ќе ја остранат диоптријата со ласерската корекција за само 450 евра од око! Акцијата трае до 31.08.2017 година.

Сепак, за да излеземе во пресрет на нашите пациенти, официјално ја продолжуваме акцијата до 20.09.2017 година 😊

Навреме обезбедете термин и закажете на телефонските броеви 02/3097-000; 070/351 – 008

Повеќе информации за интервенцијата ТУКА или на нашиот БЛОГ .

Повеќе информации за начинот на плаќање ТУКА.

Систина Офталмологија вложува во едукација и подигање на свеста за здравјето на очите

Голем број на офталмолози од Македонија и Косово присуствуваа на стручното предавање „Последните искуства во рефрактивната и витреоретиналната хирургија” “ кој се одржа во саботата (25.03.2017) во амфитеатарот на клиниката „Аџибадем Систина” во Скопје. Овој настан организиран од „Систина Офталмологија” која е дел од групацијата „Свјетлост”, Загреб беше акредитиран од Лекарската Комора на Македонија и прилика специјалистите офталмолози да ги разменат своите искуствата за најновите методи кои се користат во третирањето на очните болести.

Повеќе...

PanOptix леќи за пресбиопија и катаракта сега и во Македонија

Систина Офталмологија е единствената очна клиника во Македонија која во континутет воведува новини во областа на катаракната и рефрактивната хирургија. Од ноември 2016-та година, започна со вградување на новите AcrySof IQ PanOptix трифокални интраокуларни леќи на Alcon.
AcrySof IQ PanOptix трифокалните леќи се наменети за возрасни пациенти кои сакаат да се ослободат од зависноста од очилата и/или контакните леќи.

Повеќе...